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Registros recuperados : 28 | |
11. | | GÓES, T. S.; HAUSEN, M.; ROSA, M. F.; DE MENEZES, A. J.; MATTOSO, L. H. C.; LEITE, F. L. Caracterização de nanocristais de celulose por microscopia de força atômica. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 8, 2014, Juiz de fora. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação; Campo Grande: Embrapa Gado de Corte; Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2014. p. 197-200. Editores: Maria Alice Martins, Humberto de Mello Brandão, Marlene de Barros Coelho, Daniel Souza Corrêa, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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14. | | DIONISIO, A. P.; WURLITZER, N. J.; GOES, T. de S.; BORGES, M. de F.; GARRUTI, D. dos S.; ARAUJO, I. M. da S. Estabilidade de uma bebida funcional de frutas tropicais e yacon (Smallanthus sonchifolius) durante o armazenamento sob refrigeração. Archivos Latinoamericanos de Nutrición, v. 66, n. 2, p. 148-155, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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16. | | OLIVEIRA, L. M. V. de; SILVA, M. de F. G. da; GOES, T. de S.; GARRUTI, D. dos S.; ARAUJO, I. M. da S.; DIONISIO, A. P. Desenvolvimento de gel de fruta estruturado de caju e yacon. In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROINDÚSTRIA TROPICAL, 12., 2014, Fortaleza. Resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2015. p. 20. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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18. | | DIONISIO, A. P.; WURLITZER, N. J.; PINTO, C. O.; GOES, T. de S.; BORGES, M. de F.; ARAUJO, I. M. da S. Processamento e estabilidade de uma bebida de caju e yacon durante o armazenamento sob refrigeração. Brazilian Journal of Food Technology, Campinas, v. 21, e2016189, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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19. | | GOES, T. DE F.; PANETTO, J. C. do C.; OLIVEIRA, D. P. DE; SANTOS, G. G. dos; VERNEQUE, R. da S.; TONHATI, H. Truncamento de dados para maximização da herdabilidade da idade ao primeiro parto em rebanhos leiteiros da raça gir. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO ANIMAL, 10., 2013, Uberaba. Anais... Viçosa: Sociedade Brasileira de Melhoramento Animal, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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20. | | DIONISIO, A. P.; GOES, T. de S.; ABREU, F. A. P. de; VIANA, A. C. S.; GALVÃO, A. M. M. T.; BASTOS, M. do S. R.; BORGES, M. de F.; PONTES, D. F. Extrato concentrado de carotenoides obtido da fibra do pedúnculo de caju: estabilidade durante o armazenamento refrigerado (5° C). Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2018. 20 p. (Embrapa Agroindústria Tropical. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 174). Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 28 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Unidades Centrais. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
19/12/2011 |
Data da última atualização: |
23/05/2017 |
Autoria: |
ARAUJO, M. de; GOES, T.; MARRA, R.; SOUZA, M. O. de. |
Afiliação: |
MARLENE DE ARAUJO, SGE. |
Título: |
Sugarcane The evolution of technological thinking in agriculture. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de política Agrícola, Brasília, ano 19, n. 4, pag. 65-77, Out./Nov./Dez. 2010. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The purpose of this study is to show the importance of technological progress in sugarcane
production and its impact on the Brazilian economy. The evolution is shown using the time
line concept to separate the most important cycles of the sugar-alcohol sector, while economic,
social and environmental indicators are used to measure the results. The indicators clearly point out
the sector?s progress and modernization. The study focuses on the advances achieved through the
generation of new crop varieties with specific characteristics and the development of new products
and byproducts of the sugarcane industrialization process. Special attention is accorded to the growth
and increasing importance of the crop in the local and national economies, shown on the basis of
the harvest values for the last ten years and production forecasts until 2020. The study concludes
that the evolution of the agricultural and industrial technology in the recent past has enabled the
sugarcane sector to become the most important and competitive in the world. |
Palavras-Chave: |
Sugar-alcohol sector; Sugarcane and ethanol technology. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01595naa a2200181 a 4500 001 1910235 005 2017-05-23 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aARAUJO, M. de 245 $aSugarcane The evolution of technological thinking in agriculture. 260 $c2010 520 $aThe purpose of this study is to show the importance of technological progress in sugarcane production and its impact on the Brazilian economy. The evolution is shown using the time line concept to separate the most important cycles of the sugar-alcohol sector, while economic, social and environmental indicators are used to measure the results. The indicators clearly point out the sector?s progress and modernization. The study focuses on the advances achieved through the generation of new crop varieties with specific characteristics and the development of new products and byproducts of the sugarcane industrialization process. Special attention is accorded to the growth and increasing importance of the crop in the local and national economies, shown on the basis of the harvest values for the last ten years and production forecasts until 2020. The study concludes that the evolution of the agricultural and industrial technology in the recent past has enabled the sugarcane sector to become the most important and competitive in the world. 653 $aSugar-alcohol sector 653 $aSugarcane and ethanol technology 700 1 $aGOES, T. 700 1 $aMARRA, R. 700 1 $aSOUZA, M. O. de 773 $tRevista de política Agrícola, Brasília, ano 19$gn. 4, pag. 65-77, Out./Nov./Dez. 2010.
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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